Alle artikler

Bla i våre artikler

Avhengighet oslo psykolog

Alt du trenger å vite om avhengighet

Avhengighet har tradisjonelt blitt forstått veldig simplistisk: Fysiologisk og psykologisk avhengighet oppstår etter at man gjentar en handling eller inntar et stoff mange nok ganger.

Ensomhet

Opplever du deg ensom i forholdet, med venner, kjæreste eller kolleger? Det er ikke så rart.

Psykolog Oslo

Gaslighting

Hva er gaslighting – og hva er tegnene på at man blir utsatt for det? Les tips og råd fra psykolog.

Psykolog aksept

Hvorfor er aksept viktig?

De fleste mennesker vil før eller siden oppleve vanskeligheter tilknyttet aksept i eget liv. Samtidig er det så nært tilknyttet en god psykisk helse – hva kan det komme av?

panikkanfall symptomer

Panikkanfall behandling

Våre psykologer har inngående kompetanse med behandling av sterk uro i form av panikkanfall og panikkangst. Du kan lese mer om symptomene på dette under.

Depresjon behandling

Hva er en depressiv lidelse? Hva er vanlige tegn på at man er deprimert? Kan man gjøre noe med det på egen hånd, og hvordan ser behandling av depresjon ut?

Behandling av flyskrekk

Kurset er intensivt og gjennomføres i løpet av to dager med individuell oppfølging eller i grupper (Det er ikke satt opp grupper høsten 2019).

Psykolog ungdom

Fobi? Vi hjelper deg å bli kvitt den

Våre psykologer har inngående kompetanse med behandling av fobi. Du kan lese mer om behandlingen under, eller bestill time med en gang

Tegn på utbrenthet

Utrbrenthet

I et samfunn med økende krav til prestasjon og tilgjengelighet på jobb og i privatlivet, er det stadig flere som blir overveldet og utmattet.

Psykolog-Oslo-Fredrik-Lian-3

Sosial angst

Er du engstelig sosialt eller har lav selvfølelse, uten at du kjenner du kommer deg noen vei? Da bør du lese denne!

Hva er angst?

Hva er angst?

Angst er en fellesbetegnelse for en ufarlig opplevelse av irrasjonell frykt, som er knyttet til situasjoner eller objekter, eller en mer konstant tilstand preget av uro og bekymringer.

Kristian-Fjellskaalnes-Psykolog-i-Oslo-1

Konfliktsky? Les psykologens fem råd

Hva er konfliktskyhet, og hva kan man gjøre med det? Vår psykolog Kristian A. Fjellskaalnes svarer på de vanligste spørsmålene, og gir fem råd.

hvordan-bli-kvitt-angst

5 enkle råd til deg som har angst

Angst er en fellesbetegnelse for en ufarlig opplevelse av irrasjonell frykt. Den er knyttet til situasjoner eller objekter, eller fremstår som en mer konstant tilstand preget av uro og bekymringer.

Utbrenthet

Utbrenthet blir nå en diagnose

Utbrenthet er en tilstand av psykisk, fysisk og emosjonell utmattelse som skyldes høyt og vedvarende stressnivå, ofte knyttet til arbeid. Nå blir utbrenthet også en offisiell diagnose.

søvnproblemer

Søvnproblemer

Søvnproblemer har blitt et massivt folkehelseproblem. Omlag en av tre sliter med søvnen i løpet av en vanlig uke, 15 % har langvarige problemer med søvnløshet (insomni) og problemet synes å være økende.

panikkangst

Er panikkangst farlig?

Kjenner du deg kvalm og svimmel når panikken tar overhånd? Panikkangst er en vanlig, men ubehagelig lidelse som kan føre til kroppslige symptomer som svetting, hjertebank, kvalme og svimmelhet. Men er panikkangst farlig?

Iceland

Derfor er det tungt etter julen

Vinter og juleferie kan vekke blandede følelser hos mange. På den ene siden opplever vi høye forventninger, stress med å kjøpe julegaver – og at man må sosialisere med de man ikke kommer så overens med.

trenger jeg psykolog?

Trenger jeg psykolog?

For de aller fleste av oss inntreffer det perioder hvor vi har det tøft og vanskelig. Over 50 % av oss vil i løpet av livet tilfredsstille kriteriene for en psykisk diagnose. Og langt flere opplever vansker som de kan ha nytte av profesjonell hjelp til å håndtere. Men når vet man at man har behov for profesjonell hjelp?