Depresjon

Barndomstraumer

Hvis du har følt deg nedfor nesten hver dag de siste to ukene, er du ikke alene. Depresjon er blant de vanligste psykiske lidelsene som rammer millioner av mennesker over hele verden.

I løpet av livet vil mange av oss utvikle depresjon. Dette kan være en reaksjon på personlige traumer, konflikter på jobb, økonomiske bekymringer, samlivsproblemer, og mange andre årsaker. Heldigvis finnes det god behandling, og våre psykologer kan ta deg imot på kort varsel.

Hva er depresjon?

Depresjon er en stemningslidelse som påvirker hvordan du føler, tenker, og handler. Den kan føre til en rekke emosjonelle og fysiske endringer. Det er viktig å forstå at det er helt naturlig å føle seg nedfor i korte perioder, men når disse følelsene varer lenger og begynner å påvirke ditt daglige liv, kan det være et tegn på en underliggende tilstand. En av de viktigste grunnene til arbeidsfravær er psykisk helse, spesielt depresjon.

Det finnes ulike typer av depresjon, fra milde depresjoner til alvorlig depresjon. Noen opplever bare én depressiv episode i løpet av livet, mens andre kan oppleve tilbakevendende depressive episoder.

Årsaker og symptomer

Hva fører til depresjon? Mange faktorer kan spille en rolle, inkludert biologiske forskjeller, hjernekjemikalier, hormoner, og arvede egenskaper. Årsakene til depresjon er ikke fullstendig forstått. På samme måte som med mange psykiske lidelser, er årsaksbildet sammensatt.

Depresjon kan være knyttet til faktiske fysiske eller biologiske endringer i hjernen. Nivåene av signalstoffer i hjernen og deres virkemåte synes å være forskjellig hos de som lider av depresjon. Hormonelle faktorer kan også spille en rolle – for eksempel kan depresjon oppstå etter fødsel eller som et resultat av tilstander som påvirker hormonproduksjonen i skjoldbruskkjertelen. I tillegg har depresjon en arvelig komponent, og risikoen for å oppleve depresjon øker dersom førstegradsslektninger (som foreldre) har hatt depresjon.

Symptomer på depresjon hos både menn og kvinner kan inkludere vedvarende tristhet, tap av interesse for tidligere gledesfylte aktiviteter, søvnforstyrrelser, tretthet, følelse av verdiløshet, og negative tanker. De som lider av mild til moderat depresjon opplever ofte en blanding av disse symptomene, mens de med alvorlig depresjon kan oppleve enda mer ekstreme følelser og tanker. Depresjon kan også føre til problemer med søvn, appetitt, konsentrasjon og energinivå.

Les mer om symptomer på depresjon her

Hvordan kan vi hjelpe?

Mange som lider av depresjon tror at de er alene. Men husk, det er mange andre mennesker som har gått gjennom det samme. Våre erfarne psykologer spesialiserer seg innen samtaleterapi, emosjonsfokusert terapi, intensiv dynamisk terapi og kognitiv terapi. Vi hjelper deg med å forstå mekanismene bak vanskene, og finne en effektiv behandlingsform som passer deg.

Å søke hjelp er det første skrittet mot bedring. Å forstå at du ikke er alene, at det er folk som vil hjelpe, og at det er behandlinger som fungerer, kan være livsendrende.

Hvorfor velge oss?

Vår dedikasjon til å fremme god psykisk helse og sloss for det gode og gnisten i livet ditt utgjør grunnpilaren i vår praksis. Våre psykologer er høyt kvalifiserte og har årelang erfaring med å hjelpe folk som deg. Vi er her for å hjelpe. Vi vet at alle har sin egen historie, og vi lytter.

Det er mange andre mennesker som har fått hjelp hos oss, og du kan også få det. Vi skjønner at hvert individ er unikt, og derfor skreddersyr vi vår tilnærming til hver enkelt basert på individuelle behov.

Hvis du eller en du kjenner kjemper med følelser av håpløshet, er vi her for å hjelpe. Les mer om våre tjenester, og hvordan vi kan støtte deg på din reise mot bedring. Depresjon kan føles som en uoverkommelig byrde, men med riktig støtte og behandling, kan denne byrden lettes.

Er du nysgjerrig? Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg. Husk, det er helt greit å be om hjelp.

Psykolog Oslo

Om Lian & Fjell

Lian & Fjell er en privat klinikk i Oslo sentrum, som spesialiserer seg på behandling av angst, depresjon, relasjonelle vansker, og annen vanlig problematikk. Våre psykologer er genuint interessert i å hjelpe deg, og arbeider aktivt med å komme i bunns i årsakene til dine vansker.

Hils på våre psykologer i Oslo:

«Jeg har gått hos Kristian i litt mer enn et halvt år, og det har hjulpet utrolig mye. Han er veldig god på å sette ting i perspektiv, forklare på en menneskelig og samtidig teknisk måte, han fremstår som veldig troverdig og ekte. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Christina har en god kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, kompliserte sorgreaksjoner, relasjonelle vansker, tilknytning, utbrenthet og selvfølelsesproblematikk.

 

Gaute Lier Guldahl

Gaute er en erfaren psykolog med kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, komplekse og fastlåste følelser og selvfølelsesproblematikk.

 

«Fredrik er varm og empatisk og en veldig dyktig terapeut. Han gir behandling med overraskende god effekt på kort tid. Jeg opplevde stor bedring og mestret ting jeg ikke trodde skulle være mulig i løpet av få timer. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Marius har god erfaring innen behandling av angst- og depresjonsproblematikk, utbrenthet, lav selvfølelse, somatisering, samt isolering hos unge og relasjonsvansker.

Lurer du på om du trenger hjelp?
Du trenger ikke å gå alene med vanskene dine

Copyright © 2023 Lian & Fjell AS

Åpningstider:
Man – Fre 08.00 – 21.00

Telefon:  21456030
E-post: post@lianfjell.no

Adresse: Møllergata 5, 0179 Oslo