Behandling av panikkangst

Konflikthåndtering

 

Kjemper du med panikkangst? Hos Lian & Fjell Psykologtjenester finner du effektive, individualiserte behandlingsmetoder. La oss hjelpe deg med å gjenopprette livskvalitet og få bukt med panikkangsten.

For personer som lider av panikkangst, er det viktig å finne effektive behandlingsmetoder som kan hjelpe dem med å håndtere og overvinne lidelsen. I denne artikkelen vil vi diskutere ulike behandlingsalternativer for panikkangst og hvordan og Lian & Fjell Psykologtjenester tilbyr individuelt tilpassede løsninger for å møte dine behov.

Mange av våre klienter kjenner seg godt igjen i at en angstepisode gjerne starter med en trigger. For eksempel kjenner man en plutselig brystsmerte, som tolkes verst tenkelig som et hjerteinfarkt. Disse katastrofetankene leder til flere angstsymptomer, som man forsøker å mestre ved en rekke strategier som man tenker vil hjelpe. Problemet er at disse strategiene ofte fører med seg mer problemer langsiktig. Ved å begynne å unngå f.eks. situasjoner hvor panikkanfallene oppstår, vil man aldri få undersøkt om det verst tenkelige faktisk skjer. Mange vil da over tid utvikle sterkere og sterkere angst, og begynne å unngå ting i enda større grad. Denne onde sirkelen mellom punkt 1, 2 og 3 fører gjerne til en mindre og mindre komfortsone – og lavere fungering i dagliglivet.

Kognitiv atferdsterapi (CBT) er en vanlig og velprøvd behandlingsmetode for panikkangst. CBT fokuserer på å hjelpe pasienter med å identifisere og endre negative tankemønstre og atferd som bidrar til panikkangst. Gjennom CBT lærer pasienter å utfordre katastrofetanker, utvikle mer realistiske syn på situasjonene de frykter og mestre avslapningsteknikker som kan hjelpe dem med å kontrollere angstsymptomer.

Medikamentell behandling kan også være en del av en helhetlig tilnærming til behandling av panikkangst. Antidepressiva, som selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI) og serotonin-noradrenalinreopptakshemmere (SNRI), kan bidra til å regulere humør og redusere hyppigheten og intensiteten av panikkanfall. Benzodiazepiner, en klasse med beroligende medisiner, kan også foreskrives for kortvarig bruk for å hjelpe med å kontrollere akutte symptomer på panikkangst.

Selvhjelpsstrategier spiller en viktig rolle i behandlingen av panikkangst. Å lære og praktisere avslapningsteknikker, som dyp pusting, progressiv muskelavslapning og meditasjon, kan hjelpe pasienter med å redusere stress og kontrollere symptomer på panikkangst. Andre selvhjelpstiltak inkluderer å oppretthololde en sunn livsstil ved å spise et balansert kosthold, få regelmessig mosjon og sørge for tilstrekkelig søvn.

Ved Lian & Fjell Psykologtjenester tilbyr vi et omfattende utvalg av behandlingsalternativer for panikkangst, inkludert individuelle terapisamtaler, gruppebehandling og medikamentell behandling. Vårt team av erfarne psykologer og terapeuter vil samarbeide med deg for å utvikle en individualisert behandlingsplan som tar hensyn til dine unike behov og mål.

Våre psykologer ved Lian & Fjell Psykologtjenester har god erfaring med behandling av panikkangst og arbeider ut ifra metodene kognitiv atferdsterapi (CBT), metakognitiv terapi (MCT) og Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP). Du kan lese mer om hvordan dette fungerer ved å trykke på linken her. Hvilken behandling som benyttes, velges etter en vurdering av hva som passer den enkeltes tilstand best, og i samråd med klienten selv. Dersom du ønsker å komme i kontakt med psykologene ved Lian & Fjell kan du sende en forespørsel ved å trykke på denne linken, eller bruk kontaktskjema øverst på siden.

Ta kontakt med oss i dag for å lære mer om hvordan Lian & Fjell Psykologtjenester kan hjelpe deg med å overvinne panikkangst og gjenopprette din livskvalitet. Vår innsats er dedikert til å støtte deg gjennom hele prosessen, fra den første konsultasjonen til langsiktig oppfølging og støtte. Velkommen til oss!

Psykolog Oslo

Om Lian & Fjell

Lian & Fjell er en privat klinikk i Oslo sentrum, som spesialiserer seg på behandling av angst, depresjon, relasjonelle vansker, og annen vanlig problematikk. Våre psykologer er genuint interessert i å hjelpe deg, og arbeider aktivt med å komme i bunns i årsakene til dine vansker.

Hils på våre psykologer i Oslo:

«Jeg har gått hos Kristian i litt mer enn et halvt år, og det har hjulpet utrolig mye. Han er veldig god på å sette ting i perspektiv, forklare på en menneskelig og samtidig teknisk måte, han fremstår som veldig troverdig og ekte. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Christina har en god kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, kompliserte sorgreaksjoner, relasjonelle vansker, tilknytning, utbrenthet og selvfølelsesproblematikk.

 

Gaute Lier Guldahl

Gaute er en erfaren psykolog med kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, komplekse og fastlåste følelser og selvfølelsesproblematikk.

 

«Fredrik er varm og empatisk og en veldig dyktig terapeut. Han gir behandling med overraskende god effekt på kort tid. Jeg opplevde stor bedring og mestret ting jeg ikke trodde skulle være mulig i løpet av få timer. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Marius har god erfaring innen behandling av angst- og depresjonsproblematikk, utbrenthet, lav selvfølelse, somatisering, samt isolering hos unge og relasjonsvansker.

Lurer du på om du trenger hjelp?
Du trenger ikke å gå alene med vanskene dine

Copyright © 2023 Lian & Fjell AS

Åpningstider:
Man – Fre 08.00 – 21.00

Telefon:  21456030
E-post: post@lianfjell.no

Adresse: Møllergata 5, 0179 Oslo