Alt du trenger vite om panikkangst

kvinne som mediterer - panikkangst

Kampen mot panikkangst er langt fra umulig. I denne artikkelen belyser vi årsaker, symptomer og behandlingsmetoder, og viser hvordan vår psykologer hjelpe deg ut av angsten.

Hva er panikkangst?

Panikkangst er en psykisk lidelse karakterisert av plutselige, uventede angrep av intens frykt eller ubehag som når et toppunkt innen minutter. Disse angrepene, kjent som panikkanfall, kan forårsake en rekke fysiske og psykiske symptomer, samt frykt for nye anfall og endringer i atferd for å unngå situasjoner som kan utløse dem.

Årsakene til panikkangst

Årsakene til panikkangst kan være komplekse og varierte. Genetiske faktorer kan spille en rolle, da personer med familiehistorie av angstlidelser har økt risiko for å utvikle panikkangst. Miljømessige faktorer, som traumatiske hendelser, kronisk stress og overbeskyttende foreldre, kan også bidra til utviklingen av panikkangst. Personlige faktorer, som personlighetstrekk og måten man takler stress på, kan også påvirke sannsynligheten for å utvikle lidelsen.

 

Symptomer på panikkangst

Symptomene på panikkangst kan variere, men inkluderer ofte fysiske symptomer som hjertebank, svetting, skjelving, kortpustethet, kvalme, svimmelhet og brystsmerter. Psykiske symptomer kan omfatte en intens følelse av frykt eller katastrofetanker, depersonalisering og frykt for å miste kontrollen eller dø.

Vil du vite mer om symptomer på panikkangst? Les mer her: Panikkangst symptomer

Behandling av panikkangst

Behandling av panikkangst innebærer ofte en kombinasjon av kognitiv atferdsterapi (CBT), medikamentell behandling og selvhjelpsstrategier. CBT hjelper pasienter med å identifisere og endre negative tankemønstre og atferd som bidrar til panikkangst. Medikamentell behandling, som antidepressiva og benzodiazepiner, kan foreskrives for å kontrollere symptomer og forhindre anfall. Selvhjelpsstrategier, som avslapningsteknikker, regelmessig mosjon og søvnhygiene, kan også være nyttige for å redusere stress og fremme generell velvære.

Er panikkangst farlig?

Hvordan Lian & Fjell psykologtjenester kan hjelpe deg

Ved Lian & Fjell Psykologtjenester, forstår vi hvor utfordrende panikkangst kan være og tilbyr et omfattende utvalg av behandlingsalternativer for å hjelpe deg med å håndtere og overvinne denne lidelsen. Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan vi kan støtte deg på vei til bedre mental helse.

Vil du vite mer om hvordann vi behandler panikkangst? Les mer her: Panikkangst behandling

Psykolog Oslo

Om Lian & Fjell

Lian & Fjell er en privat klinikk i Oslo sentrum, som spesialiserer seg på behandling av angst, depresjon, relasjonelle vansker, og annen vanlig problematikk. Våre psykologer er genuint interessert i å hjelpe deg, og arbeider aktivt med å komme i bunns i årsakene til dine vansker.

Hils på våre psykologer i Oslo:

«Jeg har gått hos Kristian i litt mer enn et halvt år, og det har hjulpet utrolig mye. Han er veldig god på å sette ting i perspektiv, forklare på en menneskelig og samtidig teknisk måte, han fremstår som veldig troverdig og ekte. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Christina har en god kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, kompliserte sorgreaksjoner, relasjonelle vansker, tilknytning, utbrenthet og selvfølelsesproblematikk.

 

Gaute Lier Guldahl

Gaute er en erfaren psykolog med kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, komplekse og fastlåste følelser og selvfølelsesproblematikk.

 

«Fredrik er varm og empatisk og en veldig dyktig terapeut. Han gir behandling med overraskende god effekt på kort tid. Jeg opplevde stor bedring og mestret ting jeg ikke trodde skulle være mulig i løpet av få timer. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Marius har god erfaring innen behandling av angst- og depresjonsproblematikk, utbrenthet, lav selvfølelse, somatisering, samt isolering hos unge og relasjonsvansker.

Lurer du på om du trenger hjelp?
Du trenger ikke å gå alene med vanskene dine

Copyright © 2023 Lian & Fjell AS

Åpningstider:
Man – Fre 08.00 – 21.00

Telefon:  21456030
E-post: post@lianfjell.no

Adresse: Møllergata 5, 0179 Oslo