Sinnemestring

Sinnemestring

Les om hvorfor sinne er viktig, hvorfor noen blir så sinte, og hvordan du kan få hjelp til å mestre dine og andre sine følelser bedre.

  • Hvordan håndtere sinne og bli god på sinnemestrinng?
  • Hvordan roe seg ned når man er sint?
  • Hvordan mestre sinne?
  • «Hvorfor er jeg så sint hele tiden?»

 

Hvorfor er sinne så viktig?

Sinne og frustrasjon er følelser som de fleste umiddelbart forbinder med noe negativt. Mange kategoriserer disse følelsene sammen med «de negative følelsene». Dette er kanskje ikke uten god grunn, da tross alt, hvem liker vel konflikt? I tillegg kommer det å bli kjeftet på eller kritisert – situasjoner som mange ofte forbinder med sinne.

Det er kanskje nettopp derfor mange av klientene som kommer inn på kontoret vårt blir overrasket når våre psykologer tar disse følelsene på alvor. Dette skyldes at sinne faktisk er en av de mest fundamentale følelsene vi har, og den er absolutt essensiell for å kunne utføre grunnleggende selvivaretakende handlinger. Dette inkluderer grensesetting, igangsettelse av handling, og å få kontakt med egne behov. Videre, i et forsøk på å håndtere disse kraftige følelsene, vil mange ofte benytte seg av uhensiktsmessige og i mange tilfeller ubevisste strategier for å skyve følelsene sine til side. Dette kan, som et resultat, føre til et bredt spekter av symptomer, deriblant angst og depresjon.

 

Kristian Fjellskaalnes Psykolog
Kristian er psykolog og medeier i Lian & Fjell Psykologtjenester, en privat klinikk midt i Oslo sentrum.

 

Hvorfor har noen sinneproblemer?

Det er utvilsomt mange variabler som spiller inn på sinneproblematikk og sinnemestring. For å gjøre mest mulig enkelt: Noe vi kontinuerlig observerer på klinikken vår, er at et flertall av våre klienter benytter seg av slike uhensiktsmessige strategier for å håndtere følelsene sine. For eksempel, kan det hende at de reagerer impulsivt på sinnet sitt, utagerer før de rekker å virkelig kjenne på og prosessere følelsen, eller de kan ha vanskeligheter med å balansere og romme positive følelser samtidig med «de negative». Dette kan imidlertid p ofte resultere i at situasjonen eskalerer og inviterer til konflikt. Alternativt, kan noen holde følelsene sine inne, undertrykke dem helt til de til slutt sprekker, noe som kan fremstå som disproporsjonalt og overdrevet for andre.

Et viktig aspekt av å forstå sinneproblematikk og vår sinnemestring er vårt tidligere liv. For eksempel kan man ha med seg en litt komplisert relasjonell fortid inn i nye relasjoner, med ubearbeidede vonde hendelser, eller at man eksempelvis fra barndommen av hadde fraværende foreldre. Og at klientens «gamle» følelser og relasjonelle dynamikker kan bli aktivert i nåtid av triggere de ikke en gang legger merke til. Kanskje blir man veldig sint eller selvkritisk når andre hever stemmen sin, siden det minner om ens far i barndommen? Feltet kan være forholdsvis komplisert – men heldigvis finnes det hjelp å få med sinnemestring.

 

Sinnemestring hos psykolog

Med sinnemestring hos en psykolog, gjennom terapi, kan man bli kjent med sine egne følelser og de uhensiktsmessige mestringsstrategiene som brukes for å håndtere dem. I samtale med en trygg og profesjonell behandler kan man komme i bunns i hvorfor man har vanskeligheter med sinne, og hva som skal til for å komme dit man vil.

Våre psykologer har ofte kapasitet til å ta imot nye klienter med kort ventetid, enten på kontoret vårt i Oslo sentrum, eller over video/telefon, slik at du kan velge det som passer best for deg. Vi spesialiserer oss særlig på individualterapi, og har bred erfaring innen de fleste anerkjente og evidensbaserte metoder.

Scroll ned for å lese mer om oss, eller klikk her for å se oversikt over våre priser – og her for å finne en ledig time.

Psykolog Oslo

Om Lian & Fjell

Lian & Fjell er en privat klinikk i Oslo sentrum, som spesialiserer seg på behandling av angst, depresjon, relasjonelle vansker, og annen vanlig problematikk. Våre psykologer er genuint interessert i å hjelpe deg, og arbeider aktivt med å komme i bunns i årsakene til dine vansker.

Hils på våre psykologer i Oslo:

«Jeg har gått hos Kristian i litt mer enn et halvt år, og det har hjulpet utrolig mye. Han er veldig god på å sette ting i perspektiv, forklare på en menneskelig og samtidig teknisk måte, han fremstår som veldig troverdig og ekte. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Christina har en god kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, kompliserte sorgreaksjoner, relasjonelle vansker, tilknytning, utbrenthet og selvfølelsesproblematikk.

 

Gaute Lier Guldahl

Gaute er en erfaren psykolog med kompetanse innenfor behandling av  angstlidelser, depressive lidelser, komplekse og fastlåste følelser og selvfølelsesproblematikk.

 

«Fredrik er varm og empatisk og en veldig dyktig terapeut. Han gir behandling med overraskende god effekt på kort tid. Jeg opplevde stor bedring og mestret ting jeg ikke trodde skulle være mulig i løpet av få timer. (…)»

-Tidligere klient (klikk her)

Marius har god erfaring innen behandling av angst- og depresjonsproblematikk, utbrenthet, lav selvfølelse, somatisering, samt isolering hos unge og relasjonsvansker.

Lurer du på om du trenger hjelp?
Du trenger ikke å gå alene med vanskene dine

Copyright © 2023 Lian & Fjell AS

Åpningstider:
Man – Fre 08.00 – 21.00

Telefon:  21456030
E-post: post@lianfjell.no

Adresse: Møllergata 5, 0179 Oslo