7 tegn på at du har tvangslidelse (OCD)

Er du plaget med påtrengende tanker? Skroll ned og ta vår OCD-test under. ​

Vennligst angi hvor ofte du har du vært plaget av ett eller flere av de følgende problemene i løpet av de siste to ukene:

Har jeg tvangstanker?

Velkommen til psykologene ved Lian & Fjell sin OCD-test. OCD (Obsessional Compulsive Disorder) er en lidelse som kjennetegnes av påtrengende og ubehagelige tvangstanker og/eller tvangshandlinger. Den rammer ca 2.5% av befolkningen i løpet av ens livstid – og kan ha en betydelig negativ innvirkning på ens livskvalitet. Gjennomsnittsalderen for debut av tvangslidelser er mellom 22 og 36 år, bare 15% debuterer senere. 

Det er anslått at ca 9 av 10 nordmenn har tvangstanker av og til – uten at det nødvendigvis videreutvikles til en tvangslidelse. Det er med andre ord helt normalt å ha ubehagelige og påtrengende tanker – hovedforskjellen mellom individer er gjerne hvordan de forholder seg til dem. En tommelfingerregel er at jo mer man kjemper i mot tvangstankene, forsøker å få kontroll på dem og unngå dem, jo mer påtrengende og vanskelige vil de bli.

Om vår OCD-test

Vår test for angst baserer seg på flere anerkjente tester for OCD, samt klinisk erfaring fra terapirommet. Testen gir en indikasjon på vanlige plager tilknyttet OCD, og er ikke en diagnostisk test alene. For at man kan sette en diagnose kreves det en klinisk vurdering gjort av en psykolog eller lege.

Det er lav terskel for å ta kontakt med oss dersom du sliter med vanskelige tanker og er i behov for hjelp.

Les mer: Behandling av panikkangst

Les mer: Behandling av sosial angst

Les mer: Behandling av fobier

 

Spørsmål?

Har du spørsmål? Ta kontakt med en av våre psykologer eller fastlegen dersom du har tvangsproblematikk og er i behov for hjelp.

Vi tilbyr også samtaler over vide og telefon. Du kan lese mer om videoterapi her.

Vår klinikk finner du i Karl Johans gate, midt i Oslo sentrum.

Her kan du alltid føle deg trygg på at du møter en psykolog som er kompetent og genuint interessert i å hjelpe deg. 

Alle våre psykologer er autorisert og utdannet i Norge. 

Skroll ned for å lese mer om våre psykologer, eller klikk her.

psykolog oslo

Vil du bli kvitt tvangsproblemene?

Psykologene ved Lian & Fjell er utdannet og autorisert som kliniske psykologer i Norge, og har inngående kompetanse innenfor behandling av angst, depresjon og tvangstanker. Du kan lese mer om oss ved å trykke deg inn på profilene, eller kontakt oss ved å trykke på denne linken.

Christina H. Arnesen

Psykolog
Les mer

Kristian A. Fjellskaalnes

Psykolog
Les mer

Fredrik Lian

Psykolog & Daglig leder

Fredrik Lian

Psykolog & Daglig leder
Les mer

Marius Jeppesen

Psykolog
Les mer