DINE RESULTATER:
Høyt nivå av depressive plager

  • 5–9 indikerer milde symptomer på depresjon
  • 10–14 indikerer milde til moderate symptomer på depresjon
  • 15–19 indikerer moderate symptomer på depresjon
  • 20–27 indikerer høye nivåer av depressive plager.

 

Dine resultater indikerer at du har høye plager med depresjon. Dette vil gjerne ha en betydelig innflytelse på ens liv både sosialt, skolemessig og på jobb. Det er normalt å oppleve tilleggsproblematikk som f.eks. angst som følge av egne negative tanker og følelser, og påfølgende isolering fra andre. Det er flere tiltak man kan gjøre selv, scroll ned for mer info. Samtidig vil en stor andel oppleve at de vil ha et behov for profesjonell hjelp i tillegg.

Hos Lian & Fjell har vi mange kompetente psykologer med god erfaring innen behandling av depressive plager. Vi tilbyr hjelp online til hele landet, eller for oppmøte på vår klinikk i Karl Johans gate 8 i Oslo mellom 08.00-21.00.  

Disclaimer:

Denne testen er ikke en diagnostisk test alene, men gir kun en indikasjon på mulige vansker, og kan ikke sidestilles med en klinisk vurdering gjort av profesjonelt helsepersonell. 

Å finne riktig behandlingsplan og samarbeide med en psykolog kan hjelpe deg ut av av vanskene dine, og få deg til å føle deg som deg selv igjen.

Mange av de som sliter med depressive vansker har også problemer med angst. Du kan ta vår test for angst ved å klikke her.

Finn en ledig psykolog

[tb-calendar]

Anbefalt behandling

For en del med moderate depressive plager, viser forskningen at det er flere ting man kan gjøre på egen hånd. For flere kan det være et viktig steg å dele vanskene sine med noen man stoler på, noe som kan lette på ensomheten mange som strever psykisk opplever. Dette i kombinasjon med regelmessig mosjon, gode søvnvaner og fokus på rutiner i hverdagen kan være nok for at man bedrer situasjonen sin.

Samtidig er det mange som vil merke at det kan være komplisert å komme seg ut av det på egen hånd. Da kan det være nødvendig med profesjonell hjelp. Tommelfingerregelen for når man bør oppsøke profesjonell hjelp, er når man opplever at egne tiltak ikke er tilstrekkelig for å få det bedre. 

Christina H. Arnesen

Psykolog

Også tilgjengelig online

Les mer

Christina H. Arnesen

Psykolog
Book nå

Kristian A. Fjellskaalnes

Psykolog

Også tilgjengelig online

Les mer

Kristian A. Fjellskaalnes

Psykolog
Book nå

Fredrik Lian

Psykolog & Daglig leder

Også tilgjengelig online

Les mer

Fredrik Lian

Psykolog & Daglig leder
Book nå

Marius Jeppesen

Psykolog

Også tilgjengelig online

Les mer

Marius Jeppesen

Psykolog
Book nå