Depresjon test

Lurer du på om du har depressive vansker? Skroll ned og ta psykologens test for depresjon under.

Vil du bli kvitt depresjonen?

Dette kan vi. Fyll inn detaljene under, så kontakter vi deg

Er jeg deprimert?

Velkommen til psykologene ved Lian & Fjell sin depresjonstest. Alle mennesker opplever i blant perioder med svingende følelser i form av tristhet og en redusert opplevelse av mening i hverdagen. Dette er helt naturlig og skal ikke bli sykeliggjort. Hos enkelte derimot kan de plagsomme symptomene vedvare over lengre tid, og føre til økte vanskeligheter på arbeidsplassen, skole eller fritid.

Når symptomene går ut over ens liv kan det i flere tilfeller kategoriseres som depresjon – som er en av de vanligste psykiske lidelsene vi kjenner til.

Vennligst angi hvor ofte du har du vært plaget av ett eller flere av de følgende problemene i løpet av de siste to ukene:

Om vår depresjonstest

Vår test for depresjon baserer seg på et anerkjent screeningverktøy kalt «Patient Health Questionaire-9 (PHQ-9). Testen gir en indikasjon på depresjon, og er ikke en diagnostisk test alene. For at man kan sette en diagnose kreves det en klinisk vurdering fra psykolog eller lege.

Les mer: Behandling av utbrenthet

Har du spørsmål? Ta kontakt med en av våre psykologer eller fastlegen dersom du tror du har depresjon og er i behov for hjelp.

Vi tilbyr også samtaler over video og telefon – les mer her

Vil du bli kvitt depresjonen?

Mange med depresjon synes det er vanskelig å be om hjelp, av skam, eller fordi de tenker deres problemer ikke er store nok. Noen tenker at det er håpløst, og at de ikke kan hjelpes.
 
Men dette er bare depresjonen som snakker. Det er vanskelig å finne optimisme og behandlingshåp når man er lammet av negative tanker, selvkritikk, utmattelse og/eller ingen opplevelse av mening. Heldigvis eksisterer det god hjelp der ute; profesjonelle og trygge samtalepartnere som aldri gir deg opp.
 
 

Les mer: Din totale guide til behandling av depresjon.

Les mer:

Har du tatt vår test for depresjon og har det vanskelig, eller kjenner at du har andre psykiske plager? Les mer om vanlige problemstillinger man kan få behandling for her:

Behandling av panikkangst

Behandling av avhengighet

Kan konfliktskyhet behandles?

Ved akutt behov for hjelp –  ta kontakt med legevakten eller ring 113. 

Våre kontorer

Sentralt i Oslo sentrum finner du vår klinikk. Her kan du alltid føle deg trygg på at du møter en psykolog som er kompetent og genuint interessert i å hjelpe deg. 

Alle våre psykologer er autorisert og utdannet i Norge.

Skroll ned for å lese mer om våre psykologer, eller klikk her

psykologene

Våre psykologer

Psykologene ved Lian & Fjell er utdannet og autorisert som kliniske psykologer i Norge, og har inngående kompetanse innenfor behandling av depresjon, angst og andre psykiske vansker. Du kan lese mer om oss ved å trykke deg inn på profilene, eller kontakte oss ved å klikke her.

Kristian Fjellskaalnes

Psykolog

Christina H. Arnesen

Psykolog

Fredrik Lian

Psykolog

Marius Jeppesen

Psykolog