Smittevernstiltak ved Lian & Fjell Psykologtjenester under Covid-19

Oppdatert 30.06.21:

Det skal være trygt å komme til våre psykologer ved Lian & Fjell. Som en del av dette tar vi smittevernet på alvor, og følger «Helsedirektoratets retningslinjer om forsvarlig drift i helsevirksomheter med én-til-én kontakt (covid-19)».

Lian & Fjell har under hele corona-pandemien jobbet hardt for å kunne tilby et trygt og godt psykologtilbud til alle som trenger det. Vi tilfredsstiller alle krav til smittevern hos oss, og er derfor glade for å at vi også nå under denne nedstengningen har mulighet og kapasitet til tilby samtaler med psykolog, både ved oppmøte og over video.
 
Mange har vært bekymret for å ta kontakt, enten fordi man ikke ønsker å belaste helsetjenesten, eller fordi man tenker det har vært stengt. Vi er hverken stengt eller mangler kapasitet. Ta kontakt med oss dersom du opplever at du trenger noen å snakke med!

Viktig informasjon om smittevern til deg som pasient:

Dersom du eller noen nærkontakter har symptomer på forkjølelse, influensa eller luftveisinfeksjon, er hjemmeisolert eller i karantene, gjennomføres konsultasjonen via video. Gi beskjed til din behandler i så god tid som det lar seg gjøre.

Vask eller desinfiser hendene før du kommer inn i lokalet og etter konsultasjonen. Om du må hoste eller nyse så gjøres dette inn i albuen.

For å unngå ansamlinger i lokalet, ønsker vi at du kommer alene til konsultasjonen. Har du allikevel behov for ledsager må ledsager vente utenfor bygget, der dette er mulig. På vei til og fra våre lokaler oppfordres du til å holde 2m avstand til andre.

Kom til avtalt tidspunkt slik at vi unngår lengre bruk av venterom. Dersom det er andre på venterommet når du oppholder deg der holdes 2 meter avstand.


Våre tiltak:

Dørhåndtak, toaletter, vaskeservanter, gelendre, armlener og andre gjenstander eller kontaktflater som berøres ofte, rengjøres hyppig.

Vi unngår håndhilsning og annen unødvendig fysisk kontakt. Vi holder 2m avstand fra hverandre før, under og etter konsultasjonen. Vi har plexiglass mellom oss.

Våre psykologer etterstreber å ha konsultasjoner på ulike tidspunkt, slik at vi reduserer unødvendig kontakt i lokalet. Det er også innlagt en lengre pause mellom konsultasjonene for det samme formålet.