Digitale gruppesamtaler for unge voksne
Psykologene hos Lian & Fjell tilbyr digitale gruppesamtaler for unge voksne over hele landet, med fokus på samhold og mestring under COVID-19.
Psykologene hos Lian & Fjell tilbyr digitale gruppesamtaler for unge voksne over hele landet, med fokus på samhold og mestring under COVID-19.
Mange opplever hverdagen under pandemien som krevende. FHIs undersøkelse fra desember viser at det er flere som sliter med psykiske plager, flere som opplever hverdagen som mindre meningsfylt, og at én av tre studenter er ensomme. De unge og aleneboende ser ut til å bli rammet særlig hardt, og ingen vet foreløpig helt hvordan de enorme endringene i samfunnet påvirker oss langsiktig.
Mange sitter isolerte og ensomme på hver sin kant, og tenker at de er de eneste som har det slik. Det er mulig å få det bedre:
Vi mennesker er sosiale vesener. Vi har et grunnleggende behov, og en evne, til å tilknytte oss andre mennesker. Forskningen er tydelig: Sosial støtte fungerer som en buffer mot stress og bidrar til psykologisk og fysisk velvære. På den andre siden finner vi at ensomhet og mangelen på tilhørighet er bl.a. tilknyttet depresjon og angst.
Relasjonene våre har med andre ord en betydelig innflytelse på vårt selvbilde, våre tanker og våre følelser. Vi vet i dag at unge voksne opplever pandemien som spesielt utfordrende, og at en økende andel savner kontakt med andre mennesker. Mange bor langt hjemmefra og er nå isolert fra store deler av sin sosiale omgangskrets.
Dette er grunnen til at våre psykologer ønsker å starte digitale grupper for unge voksne over hele landet. Det har vært en kraftig økning i digitale gruppesamtaler over hele verden under COVID-19, og gruppesamtaler har vist seg å være like effektivt som individualterapi på de fleste områder. En viktig del av gruppeprosessen vil være å få sjansen til å treffe andre som er i lignende situasjon som en selv, og få muligheten til å kjenne at man ikke er alene i noe oppleves som vanskelig.
Hver videogruppe har inntil fire-fem deltakere rundt samme alder, og er ledet av en psykolog. Psykologen sitt ansvar er å legge til rette for trygge gruppeprosesser, og bidra til at man får en mulighet til å snakke åpent om både enkle og vanskelige temaer. Fokus til gruppeleder blir å følge temaene som medlemmene kjenner seg igjen i, og som kan bidra til positive endringer for deltakerne.
Man treffes normalt sett én gang i uken over internett, og hvert møte varer i 90 minutter. Dersom det er behov for at man møtes sjeldnere eller hyppigere, gjøres det egne tilpasninger for hver gruppe. Man trenger ingen henvisning for å melde seg på. Gruppeformatet er på ti samlinger, men det er åpning for ytterligere sesjoner. Det vil også være mulighet for å kommunisere med sin gruppe utenom de ukentlige samtalene om man ønsker det.
Før man blir delegert en gruppe har man en kort samtale med psykologen for å bli litt kjent. Tilbudet passer for mennesker fra hele landet med tilgang på internett og en enhet med videokamera/mikrofon, mellom 18-35 år. Tilbudet passer ikke for de som lider av enkelte typer psykiske lidelser og som primært er i behov av mer spesialisert behandling. Som for eksempel de med selvmordsproblematikk, psykoseproblematikk, autisme, personlighetsproblematikk, betydelige kognitive vansker og alvorlig depresjon.
90 min gruppe per gang
950,-
Lian & Fjell Psykologtjenester er en privat klinikk i Karl Johans gate 8 i Oslo. Vi spesialiserer oss på kliniske tjenester til individer og bedrifter. Digitale gruppesamtaler er et helt nytt tilbud.
Vi tilbyr også hjelp både ved vanlig oppmøte og digitalt over video til hele landet. Trykk her.
Åpningstider:
Man – Fre 0800 – 2100
Telefon: 9347 6868
E-post: post@lianfjell.no
Adresse: Karl Johans gate 8, 0154 Oslo